mikä argomens on?

Matti Eskelinen

Nimeni on Matti Eskelinen, ja olen juuri perustanut tämän yrityksen työskenneltyäni vuosia yliopistolla tutkimus- ja opetustyön parissa. Tämän lyhyen kirjoituksen tarkoituksena on kertoa kaikille kiinnostuneille, mikä oikein on yritykseni olemassaolon tarkoitus, ja käynnistää tämän yritysblogin julkaiseminen.

Olen lapsesta saakka ollut kiinnostunut tekniikasta ja sen tuomista mahdollisuuksista, ja ottanut innokkaasti käyttöön kaikkea uutta. Olen oppinut ohjelmoimaan Commodore 64:n Basicillä ja käyttämään internetiä siihen aikaan kun yhteys otettiin modeemilla erillisen Winsock-työkalun avulla ja suosituin selain oli nimeltään Mosaic. Harjaannuin etsimään tietoa teknisistä asioista siihen aikaan kun kätevin tapa oli kaivella sinnikkäästi usenet-uutisryhmien arkistoja ja seurata linkkejä sivuilta, joita alkeellinen hakukone Lycos onnistui kaivamaan esiin. Olen käyttänyt mobiilia internetiä Psion 5 -laitteella, joka oli yhdistetty GSM-puhelimeen modeemijohdon avulla, ja kehittänyt dotcom-buumin aikaan ensimmäisessä ohjelmistoalan työpaikassani palvelinsovellusta, joka muunsi web-sivut wap-sivuiksi luettavaksi esimerkiksi Nokian 7110-puhelimella.

Olen kehitellyt omaa blogialustaa silloin kun blogi-sanaa ei vielä ollut, ja tehnyt älypuhelinsovelluksia silloin kun viimeistä huutoa oli Symbian ja Nokia 6600. Olen ostanut tavaraa verkosta jo ennen vuosituhannen vaihdetta. Pebble-älykello on ollut minulla päivittäisessä käytössä siitä saakka kun sain sen käsiini Kickstarter-kampanjan jälkeen, ja olen tukenut Oculus Riftiä ensimmäisestä päivästä alkaen. Olen seuraillut Internet of Things -buumia jo vuosien ajan ja kehitellyt pieniä Arduino-pohjaisia sulautettuja laitteita. Raspberry Pi:tä olen käyttänyt ensimmäisestä A-versiosta saakka. Olen hyvin kiinnostunut puettavasta tekniikasta, todellisen ja virtuaalisen maailman yhdistämisestä, laajennetusta todellisuudesta, tekoälystä ja oppivista järjestelmistä.

Olen henkilö, joka periaatteessa pystyy yksinään toteuttamaan integroidun järjestelmän, joka toimii työpöytäkoneilla, älypuhelimessa ja verkkoselaimessa, lukee tietoa virtuaalikoneella pyörivältä, docker-pakettina toteutetulta palvelinohjelmalta, johon taas tietoa syötetään sulautetuista sensoreista. Osaan kirjoittaa ohjelman, joka lukee sisään raakaa dataa tiedostosta, kameralta tai sulautetulta laitteelta, käsittelee sen, analysoi sen ja tunnistaa siitä asioita, ja tekee päätöksiä tämän pohjalta. Osaan toteuttaa loogisia päättelijöitä, neuroverkkoja, SVM-luokittelijoita, Bayes-verkkoja, geneettisiä algoritmeja ja tilastollisia kielioppeja. Olen kahlannut läpi kymmeniä tuhansia sivuja tieteellisiä artikkeleita ja kirjoja tekoälyn ja koneoppimisen menetelmistä sekä niihin liittyvästä filosofiasta.

Olen haaveilija, ideoija, intoilija ja toteuttaja. Kykenen työskentelemään itsenäisesti ja sinnikkäästi, kunnes saan ratkaistua selvittelemäni ongelman tai korjattua koodiani vaivaavan bugin. Minulla on tietoa ja kokemusta hyvin monenlaisista asioista, ja tutkijakoulutukseni myötä kykenen systemaattiseen ja rationaaliseen työskentelyyn. En vain ole koskaan ollut tilanteessa, jossa voisin keskittyä täysipainoisesti yhteen haasteelliseen asiaan kerrallaan ja tekemään sen valmiiksi. Minulla ei myöskään ole ollut luontevaa kanavaa tuoda esiin ideoitani, ja olen luonteeltani vaitelias ja syrjäänvetäytyvä.

Yritykseni argomens on perustettu tarjoamaan minulle sellainen työpaikka, jossa olen parhaimmillani: ideoijana ja haastavien ongelmien ratkaisijana. Ajan myötä toivon sen kehittyvän yritykseksi, joka auttaa toisia yrityksiä kehittämään älykkäitä ja ihmisten elämää helpottavia teknologiatuotteita sekä mahdollisesti työllistää myös muita. Tähän tavoitteeseen pyrin luomalla verkostoa alalla toimivista henkilöistä ja yrityksistä.

Autan yrityksiä rajaamaan ja pilkkomaan ongelmia ja ratkaisemaan ne ketterästi pala kerrallaan. Olen valmis keskustelemaan avoimesti ja luottamuksellisesti teknisistä aiheista ja kehittelemään ideoita toteuttamiskelpoisiksi. Laskutan vain etukäteen sovitun, kiinteän hinnan perustuen käyttämääni aikaan. Haluan tuoda Jyväskylän seudulle ja Suomeen kokoaikaisena yrittäjänä tarjottavaa, freelancer-tyyppistä ohjelmistokehityspalvelua.

Tässä blogissa tulen kirjoittamaan viikoittain minua kiinnostavista teknisistä aiheista.


Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.